mapa

Novinky v oblasti DTM ČR

S radostí vám přinášíme nejnovější aktuality v projektu Digitální technické mapy České republiky (DTM ČR). Od praktických návodů pro malé vlastníky infrastruktury až po významné aktualizace informačních systémů a legislativní změny – přinášíme vám všechny důležité informace na jednom místě.

Jednoduchý postup pro malé vlastníky DTI

Na základě častých dotazů od malých vlastníků digitální technické infrastruktury (DTI) ČÚZK připravil jednoduchý návod na předávání dat DTI do digitální technické mapy (DTM). Chcete-li ale snadno a efektivně předat data potřebná pro správu a aktualizaci DTM, neváhejte nás kontaktovat.

Zveřejněno 02.07.2024

Nová specifikace struktury chybového XML souboru

Do podzáložky „Chybový XML soubor“ byla zveřejněna závazná specifikace struktury chybového XML souboru, který generuje IS DTM kraje po kontrole editace DTI. Specifikace obsahuje popis souboru, validační XSD schéma a ukázkový příklad chybového XML souboru. Koordinační rada správců DMVS a DTM tuto specifikaci vzala na vědomí dne 26. června 2024.

Zveřejněno 26.06.2024

Aktualizace informačního systému IS DMVS

ČÚZK oznámil několik důležitou aktualizaci týkajících se informačního systému IS DMVS:

  • 19. června 2024 byla dokončena instalace nové verze 1.7.3 informačního systému na produkční prostředí, které je nyní opět dostupné. Tato aktualizace se týkala pouze správy systému.

Zveřejněno 01.06.2024

Nová vyhláška ve Sbírce zákonů

ČÚZK informuje, že ve Sbírce zákonů byla zveřejněna vyhláška č. 140/2024, která mění vyhlášku č. 393/2020 Sb., o digitální technické mapě kraje. Tato vyhláška nabývá účinnosti 1. července 2024, s výjimkou ustanovení čl. I bodu 9, které nabývá účinnosti 1. ledna 2025.

Zveřejněno 05.06.2024

Pro více informací a aktuální novinky sledujte naše aktualizace na webu. Jsme zde, abychom vám poskytli podporu a odpověděli na všechny vaše dotazy.

Zdroj: Český úřad zeměměřický a katastrální, https://www.cuzk.cz/

Vyjadřování k optickým sítím: Klíčový krok pro úspěšné stavební projekty

Vyjadřování k optickým sítím: Klíčový krok pro úspěšné stavební projekty Optické sítě se stávají nedílnou součástí moderní infrastruktury a jsou…

Digitální technická mapa ČR: Budoucnost správy infrastruktury

Digitální technická mapa ČR: Budoucnost plánování a správy infrastruktury Digitální technická mapa (DTM) se stává klíčovým nástrojem pro plánování, správu…